תבשיל אורז וירקות עם המון הפתעות
כל שצריך כדי לשדרג את האורז היום-יומי הרגיל למשהו מיוחד יותר הם לקט ירקות. קצת בצל, קצת כרוב וגזר יהפכו את האורז מתוספת לארוחה בפני עצמה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חצי כוס אורז
- 11/2 כוסות מים
- חצי כרוב (אפשר גם יותר)
- 3/4 גזרים
- 1 רסק עגבניות (מהחב' הגדולות)
- 1 בצל גדול (לא חובה)
- פלפל
- מלח
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים (מי שלא משתמש בבצל לדלג הלאה) עד שהוא נהיה שקוף.
- 2. חותכים את הכרוב לרצועות ומטגנים בסיר עם מעט שמן אחרי שהכרוב משנה את צבעו.
- 3. מוסיפים את הגזר מרוסק בפומפייה גסה ומטגנים ביחד עוד כמה דקות.
- 4. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן לעוד מספר דקות.
- 5. מוסיפים את רסק העגבניות ולאחר דקה גם את המים.
- 6. מוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם. אפשר לתבל בקצת אבקת מרק.