אורז עם בשר טחון ותבלינים
מסעדת אקליפטוס דואגת לכם, ומספקת מתכון פשוט ומהיר לאורז עם בשר טחון והרבה תבלינים - אידיאלי לארוחת שבת טובה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 300 גרם בשר בקר טחון גס
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף קינמון טחון
- 1 כפית הל טחון
- 1 כפית סומק
- 1/2 כפית פלפל שחור, טחון טרי
- 1 כף שטוחה מלח (אם הבשר לא מוכשר להוסיף עוד 1/4 כף)
- 1 אגוז מוסקט מגורר
- 4 1/2 כוסות מים
- 3 כוסות אורז פרסי משובח, שטוף
- 1/2 כוס צנוברים קלויים
אופן ההכנה
- 1. בסיר שמתאים להכנת אורז, משחימים את הבשר בשמן זית. בעזרת מזלג, מפוררים את הגושים, מתבלים ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות.
- 2. מוסיפים את האורז תוך כדי בחישה, כדי שלא ידבק לתחתית. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה למינימום. לא פותחים את הסיר במשך 15 דקות.
- 3. מורידים מהאש ומוסיפים את הצנוברים. מגישים חם.