וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ביבימבאפ

אחת ממנות הדגל של המטבח הקוריאני: לקערת חרס לוהטת מכניסים אורז, ירקות, בשר טחון וביצה חיה. הביצה והבשר מתבשלים מחום הקערה.

מתכון מאת: משה בדישי, מערכת וואלה

ביבימבאפ. אפיק גבאי
ביבימבאפ

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 ביצים
  • 600 גרם בשר בקר טחון
  • 2 גזרים קלופים חתוכים דק
  • חופן תרד, עלים בלבד
  • חופן נבטים
  • 200 גרם קימצ'י
  • 300 גרם פטריות שמפניון, מוקפצות קלות בסויה וסוכר
  • 1/2 1 כוסות רוטב צ'ילי קוריאני
  • 4 כוסות אורז לבן מוכן
  • לרוטב:
  • 3 כפות בצל ירוק קצוץ
  • 2 כפיות שום פרוס
  • פיסה של 4 ס"מ ג'ינג'ר פרוס
  • כפית פלפל שאטה גרוס
  • 1/2 1 כפות שעועית שחורה בשום (להשיג ברשתות השיווק ובמכולות אסייתיות)
  • 1/4 כוס רסק עגבניות
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות רוטב צ'ילי חריף
  • מלח לפי הטעם
  • כפית שמן שומשום
  • כוס מים

אופן ההכנה

  • 1.הכנת הרוטב: בתוך קלחת, על אש בינונית, מאדים שום וג'ינג'ר בשמן סויה. מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים למשך 5 דקות. טוחנים את הרוטב היטב במעבד מזון, עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 2.הכנת הירקות: מרתיחים מים בסיר, וחולטים כל ירק בנפרד: גזר במשך 2 דקות, תרד במשך חצי דקה, ונבטים כדקה. שומרים את כל הירקות בצד, ולפני ההגשה מתבלים במעט מלח ושמן שומשום.
  • 3.הכנת הביצים: במחבת טפלון עם מעט שמן מטגנים 4 ביצי עין. חשוב להקפיד שהחלמון יישאר נוזלי.
  • 4.הכנת הבשר: במחבת רחבה מבשלים את הבשר הטחון יחד עם הרוטב. מערבבים כל הזמן על מנת שלא ייווצרו גושים, עד שהבשר מוכן.
  • 5.ההגשה: מסדרים את האורז הלבן במרכזן של 4 קערות. סביב האורז מסדרים את הקימצ'י, הנבטים, התרד, הגזר והפטריות. מפזרים מעל האורז את הבשר הטחון באופן שווה, יוצקים מהרוטב ושמים מעל את הביצה.
  • 6. בעת האכילה מערבבים הכל יחד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully