צ'ירשי
המתכון באדיבות מסעדת "גואטה" הטריפוליטאית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 תפוח אדמה
- 2 גזרים
- דלעת ביחס דומה לכמות הגזר
- לרוטב:
- כף פפריקה
- כף קרויה (כורכום)
- כף כמון
- כפית מלח
- כפית מלח לימון
- 15 שיני שום כתושות
- חצי כוס שמן
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל התבלינים יחד עם השמן והשום עד לקבלת בלילה אחידה ויפה.
- 2. מרתיחים 4 כוסות מים ומכניסים את הירקות לפי הסדר הבא: גזר, תפו"א ודלעת (על פי מידת רכות הירק).
- 3. לאחר שהירקות מתרככים, מסננים ומקררים. לאחר הקירור מרסקים את הירקות לחתיכות גסות.
- 4. יוצקים את הרוטב מעל.