מיונז קל להכנה שנשמר שבוע במקרר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½ כוס שמן תירס
- 2 חלמונים
- מלח
- פלפל לבן
- כף חרדל דיז'ון משובח חלק
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- 1. שמים בקערת המערבל את החלמונים ומערבלים היטב עד שמתקבלת מין קציפה בהירה.
- 2. תוך כדי ערבול מוסיפים את השמן בזילוף איטי. יש להקפיד על תנועת ערבול אחידה ודי איטית.
- 3. כשהמיונז מגיע לדרגת הסמיכות הרצויה מפסיקים עם השמן (גם אם לא הכנסנו את כל הכמות).
- 4. מוסיפים את החרדל, מיץ הלימון, המלח והפלפל הלבן ולא מפסיקים את פעולת הערבול.
- 5. מעבירים את המיונז לצנצנת נקייה ושומרים בקירור.
- 6. אין לשמור מעל שבוע.
- - אם אתם אוהבים חריף ניתן להוסיף מעט אבקת וואסבי. יוצא חריף חריף וטעים.