וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"פטריות" מביצים ועגבניות

מתכון מקורי מאוד, עבור ארוחה מקורית. מושלם לאירוח, אם אתם אוהבים לשמוע את האורחים שלהם מתלהבים. מתוך "אמנות הבישול הביתי" – מאכלי חלב וביצים מאת רות ואלעזר מרקין.

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

תבנית ביצים. צלם: איל יצהר, גלובס
תבנית ביצים/צלם: איל יצהר

מצרכים למתכון

  • 4 ביצים קשות
  • 4 עגבניות בשלות, בינוניות, עגולות ומוצקות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 4 כפות מיונית
  • ¼ כוס עלי פטרוסלינון נפרדים

אופן ההכנה

  • 1. מקלפים את הביצים, מסירים ע"י סכין את קצה החלבון בחלקו הרחב, כך שהביצה תוכל לעמוד, כשהקצה הצר כלפי מעלה, ולשמש כרגל הפטרייה.
  • 2. מורידים מכל עגבנייה פרוסה מצד הגבעול, כדי שתישאר צורת כובע לפטרייה. מוציאים מלוא כפית מפנים העגבנייה ובוזקים בתוך החלל מלח ופלפל.
  • 3. מרכיבים את חצאי העגבנייה על הביצים הזקופות, כך שייראו כפטריות.
  • 4. מסדרים את הפטריות על צלחת שטוחה וביניהן את המיונית ומקשטים בעלי פטרוסלינון.
  • 5. קוצצים את שארית החלבון שהוסר מהביצים לקוביות קטנטנות ומדביקים אותן בעזרת המיונית על כיפות הפיטריות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully