- 1. מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים תוך הוספה הדרגתית של 1 כוס סוכר לקצף חזק וגמיש.
-
- 2. בקערה נפרדת (אין צורך לשטוף את המקצף) מקציפים את החלמונים עם ½ כוס הסוכר הנותר ו-1 שקית סוכר וניל לתערובת בהירה ותפוחה.
-
- 3. מוסיפים את השמן בזרם דק לקציפת החלמונים תוך ערבול איטי. מוסיפים גם את קליפת התפוז המגוררת.
-
- 4. מוסיפים את המיץ והקמח לסירוגין לתערובת החלמונים, תוך בחישה בכף.
-
- 5. מוסיפים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים, ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
-
- 6. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, משומנת, או ל-3 תבניות אינגלישקייק חד-פעמיות.
-
- 7. אופים כ-45 דקות בחום בינוני 180°, עד שקיסם הנתקע במרכז העוגה יוצא יבש.
-
- 8. מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה בתבנית.
-
- הערות: אם אין תפוזים טריים, אפשר להשתמש במיץ מתרכיז תפוזים קפוא.