וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת תפוזים רב-עונתית

כמות לעוגה עגולה בתבנית בקוטר 26 ס"מ או ל-3 עוגות בתבניות אינגלישקייק חד-פעמיות.

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה

עוגת תפוזים  (סמדר זורע ברמק). מערכת וואלה
עוגת תפוזים (סמדר זורע ברמק)

מצרכים למתכון

  • 6 ביצים
  • 1 ½ כוס סוכר (300 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כוס שמן קנולה (125 מ"ל)
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (250 מ"ל)
  • 2 כוסות קמח תופח מאליו (280 גרם)

אופן ההכנה

  • 1. מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים תוך הוספה הדרגתית של 1 כוס סוכר לקצף חזק וגמיש.
  • 2. בקערה נפרדת (אין צורך לשטוף את המקצף) מקציפים את החלמונים עם ½ כוס הסוכר הנותר ו-1 שקית סוכר וניל לתערובת בהירה ותפוחה.
  • 3. מוסיפים את השמן בזרם דק לקציפת החלמונים תוך ערבול איטי. מוסיפים גם את קליפת התפוז המגוררת.
  • 4. מוסיפים את המיץ והקמח לסירוגין לתערובת החלמונים, תוך בחישה בכף.
  • 5. מוסיפים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים, ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
  • 6. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, משומנת, או ל-3 תבניות אינגלישקייק חד-פעמיות.
  • 7. אופים כ-45 דקות בחום בינוני 180°, עד שקיסם הנתקע במרכז העוגה יוצא יבש.
  • 8. מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה בתבנית.
  • הערות: אם אין תפוזים טריים, אפשר להשתמש במיץ מתרכיז תפוזים קפוא.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully