מעדן יוגורט חצי קפוא עם בננות ותמרים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5 בננות בשלות
- 10 תמרים לחים (או תמרים יבשים מזן מג'הול), מגולענים וקצוצים גס
- 800 גרם יוגורט, לפחות 3% שומן
- קליפה מגוררת דק מתפוז אחד
- קליפה מגוררת דק מלימון אחד
- 4 כפות טקילה
- 150 גרם מרנג, שבור ביד לחתיכות גדולות
- 4 כפות סילאן, וסילאן להגשה
אופן ההכנה
- 1. מועכים במזלג (או מעבדים במעבד מזון) את הבננות. מוסיפים את התמרים, היוגורט, גרידת התפוז והלימון, הטקילה והמרנג ומערבבים.
- 2. שופכים מעל את הסילאן, ומקפלים בכמה תנועות עדינות, כך שעדיין ייראו פסי סילאן. מעבירים לכלים אישיים ומקפיאים כמה שעות (ראו מתכונים קודמים).
- 3. מגישים עם עוד זילוף של סילאן על הצלחת, ליופי וגם לטעם. היוגורט הוא בעל מרקם קרחי יותר מהשמנת, אז חשוב להוציא את הקינוח מהמקפיא לפחות עשרים דקות לפני ההגשה.