עוגת לימון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 ביצים מופרדות
- כוס סוכר
- כוס וחצי קמח תופח
- שקית אבקת אפיה
- חצי כוס מיץ לימון
- גרד מקליפת חצי לימון
- חצי כוס שמן
- קופסא שמנת מתוקה להקצפה
אופן ההכנה
- 1. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד שנוצר קצף חזק, מוסיפים את הסוכר, מחלישים את המערבל ומוסיפים את החלמונים, השמן, מיץ הלימון, הקמח, אבקת האפיה וגרדת קליפת הלימון. ממשיכים לערבל עד שנוצרת תערובת אחידה.
- 2. מעבירים לתבנית מרובעת משומנת ואופים כ-3/4 שעה בתנור בחום של 180 מעלות, מוציאים את העוגה ומצננים היטב, מקציפים את השמנת מוסיפים 2 כפות סוכר וכפית מיץ לימון, מורחים על העוגה שהתקררה.