וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ספגטי לימון

מתכון מתוך הספר "לא רק פסטה" מאת מנה שטרום.

מתכון מאת: מערכת וואלה

ספגטי לימון לא רק פסטה ( מיכל לנרט ). מערכת וואלה
ספגטי לימון לא רק פסטה ( מיכל לנרט )

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-4-6 מנות:
  • 500 גר' ספגטי
  • 1 לימון גדול יפה
  • 2 כפות חמאה
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומומלחים, לפי הוראות היצרן.
  • 2. במקביל קולפים את הלימון בעזרת קולפן ומקפידים לקלוף רק את הקליפה הצהובה. פורסים את רצועות הקליפה לשערות דקיקות (במתכון זה לא משתמשים בתוך הלימון).
  • 3. ממיסים במחבת גדולה את החמאה עם השום. מוסיפים את קליפות הלימון, מערבבים 30 שניות ומוסיפים את היין הלבן. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות עד שהיין מתאדה כמעט לגמרי. יוצקים למחבת את השמנת המתוקה ומרתיחים כ-5 דקות עד שהיא מצטמצמת ומתקבל רוטב סמיך. מתבלים.
  • 4. כאשר הפסטה מוכנה, מסננים אותה ומוסיפים למחבת עם הרוטב. מבשלים יחד דקה נוספת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully