עוף בזיגוג טריאקי לימון
שקית הניילון עושה כאן את העבודה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6 מנות:
- 1.5 ק"ג רבעי עוף
- ½ כוס רוטב טריאקי "קיקומן"
- חומרים לרוטב:
- ¼ כוס סוכר
- 2 כפות רוטב טריאקי "קיקומן"
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1 כף מיץ לימון
- 4 כפיות עמילן תירס
- ½ כוס מים
אופן ההכנה
- 1.שוטפים את העוף היטב ומייבשים.
- 2.שופכים את רוטב הטריאקי לשקית מוסיפים את העוף, סוגרים היטב ומנערים בעדינות כך שהרוטב יצפה את כל חלקי העוף. שומרים במקרר כ- 8 שעות, תוך ערבוב השקית מדי פעם.
- 3.צולים את העוף בגריל במשך 40-45 דקות, הופכים מדי פעם.
- 4.הכנת הרוטב: מערבבים את כל החומרים בסיר קטן, מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהרוטב רותח והופך סמיך. שומרים חם.
- 5.להגשה: שופכים 2-3 כפות מרוטב הזיגוג על כל רבע עוף ומגישים.