וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט אבטיח פטה וזיתים שחורים

מתכון מתוך ספר הבישול "קיץ לנצח" של נייג'לה לוסון.

מתכון מאת: מערכת וואלה

סלט אבטיח מתוק ( נייגלה לוסון קיץ מתוק ). מערכת וואלה
סלט אבטיח מתוק ( נייגלה לוסון קיץ מתוק )

מצרכים למתכון

  • 1 בצל סגול קטן
  • 2-4 ליים, תלוי בעסיסיותם
  • 11/2 ק"ג אבטיח בשל, מתוק
  • 350 גרם גבינת פטה
  • צרור פטרוזיליה טרייה
  • צרור נענע טרייה, קצוצה
  • 3-4 כפות שמן זית כתית מעולה
  • ½ כוס זיתים שחורים ומגולענים
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. קולפים וחוצים את הבצל הסגול, וחותכים אותו לפרוסות דקות בצורת חצי סער. מעבירים לקערה קטנה ומשרים במיץ ליים, כדי להבליט את השקיפות הוורודה של הבצלים ולמתן את חריפותם. שני ליים יעשו את העבודה, אך ייתכן שהפרי יהיה יבש כשתחצו אותו, ובמקרה זה השתמשו בליים נוסף.
  • 2. מסירים את הקליפה מהאבטיח ונפטרים מהגרעינים. חותכים למשולשים בעובי של כ-4.5 ס"מ (אם זה נשמע הגיוני, מתמטיקה איננה הצד החזק שלי). חותכים את הפטה לחתיכות בגודל דומה, ומניחים את שניהם בקערה רחבה ולא עמוקה. קורעים את עלי הפטרוזיליה מהגבעולים ומוסיפים לקערה לצד הנענע הקצוצה.
  • 3. עורמים את הבצלים הארגמניים, יחד עם המיצים הוורודים, על הסלט שבקערה, מוסיפים את השמן והזיתים ומערבבים בעדינות רבה בידיים, כדי שהפטה והאבטיח לא יאבדו את צורתם.
  • 4. מוסיפים פלפל גרוס בכמות נדיבה, וטועמים לבדוק אם יש צורך במיץ ליים נוסף. הבה נגילה טעמה של שמש תל אביבית!

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully