קבב סינייה

מתכון מאת טלי תדהר – ציפרוני, מסעדת "קמליה" בשרון.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
קבב. ShutterStock
קבב

מצרכים

  • חומרים ל-6 מנות:
  • 1 ק"ג בשר טחון מעורב עגל וטלה
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • מערבבים הכל יחד ומכינים קציצות בקוטר 6 ס"מ
  • פרוסות חצילים מטוגנות (כמספר הקציצות)
  • 4 בצלים פרוסים ומטוגנים היטב
  • 2 כוסות טחינה גולמית מעורבות עם אותה כמות של מים, מיץ מלימון וחצי ומלח
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 50 גרם צנוברים קלויים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקציצות וצולים אותן על גריל משומן או על מחבת ברזל משומן.
  • 2. מניחים בתבנית את פרוסות החצילים המטוגנים, עליהן מפזרים את הבצל המטוגן, מניחים על כל פרוסה קציצה ושופכים על הכל את הטחינה.
  • 3. מכניסים לתנור חם מאד למשך 10 דקות, מפזרים למעלה פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים.
  • 4. מגישים מיד (לא מומלץ להגיש מחומם, ניתן להכין עד שלב התנור ואז לסיים הכנה).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully