קבב סינייה
מתכון מאת טלי תדהר ציפרוני, מסעדת "קמליה" בשרון.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6 מנות:
- 1 ק"ג בשר טחון מעורב עגל וטלה
- 2 בצלים קצוצים דק
- מלח, פלפל שחור גרוס
- מערבבים הכל יחד ומכינים קציצות בקוטר 6 ס"מ
- פרוסות חצילים מטוגנות (כמספר הקציצות)
- 4 בצלים פרוסים ומטוגנים היטב
- 2 כוסות טחינה גולמית מעורבות עם אותה כמות של מים, מיץ מלימון וחצי ומלח
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 50 גרם צנוברים קלויים
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הקציצות וצולים אותן על גריל משומן או על מחבת ברזל משומן.
- 2. מניחים בתבנית את פרוסות החצילים המטוגנים, עליהן מפזרים את הבצל המטוגן, מניחים על כל פרוסה קציצה ושופכים על הכל את הטחינה.
- 3. מכניסים לתנור חם מאד למשך 10 דקות, מפזרים למעלה פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים.
- 4. מגישים מיד (לא מומלץ להגיש מחומם, ניתן להכין עד שלב התנור ואז לסיים הכנה).