- 1. את התותים חותכים לקוביות או פשוט פורסים אותם לפרוסות דקות.
-
- 2. בקערה גדולה מערבבים את התותים החתוכים (משאירים 100 גרם תותים בצד) עם 2 כפות אבקת סוכר וכפית ממיץ הלימון הטרי. שומרים בקירור.
-
- 3. את 100 גר' התותים הנותרים יש לערבל בבלנדר עם כף אבקת סוכר לקבלת "קולי" (רוטב) של תותים. לקולי מוספים 2-3 כפיות מיץ לימון טרי לחיזוק הטעמים ושומרים בקירור עד להגשה.
-
- 4. בקערת מיקסר שמים את גבינת המסקרפונה ומפעילים על מהירות נמוכה. לאחר 2-3 דקות מוסיפים את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל ומגבירים מהירות.
- כשהמסקרפונה והשמנת הופכים לקצפת יציבה אך לא קשה מדי, עוצרים את פעולת המיקסר.
-
- 5. מכינים את הרוטב: מכניסים את הבלסמי והסוכר לסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית עד לצמצום 70% מהבלסמי. מקררים את הרוטב ושומרים להגשה.
-
- 6. מרכיבים את המנה: על צלחות הגשה מסדרים את המרנגים . מעל כל מרנג מוזגים קרם מסקרפונה ובעזרת כף מחלקים את התותים ומפזרים מעל המסקרפונה. מעטרים את הפבלובות בקולי ובבלסמי, ומגישים.
-
-
- *אופציות נוספות להגשה קולי פסיפלורה (מחליפים את התותים בפרי פסיפלורה טרי שנטחן בבלנדר ללא הגרעינים), ניתן לעטר בתותים, בקצפת ובאגוזי לוז קלויים וגרוסים.