פבלובה עם ענבים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לקצפיות:
- 4 חלבונים
- כוס סוכר דק (250 גרם)
- לקרם:
- 3 מיכלי שמנת מתוקה
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- כף ליקר פירות (לא חובה)
- להגשה:
- 1 קילו ענבים ללא חרצנים
אופן ההכנה
- 1. מקציפים את החלבונים לקצף חזק תוך הוספת הסוכר. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב גדול. מזליפים קצפיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים שעה-שעתיים בחום נמוך מאוד (120 מעלות), עד שהן מתקשות.
- 2. מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג (ועם הליקר) לקצפת יציבה.
- 3. שוטחים את הקצפת על צלחת הגשה גדולה, או על צלחות אישיות, מסביבה הקצפיות ומעליה מפזרים את הענבים. את הקצפיות שנותרו שומרים בקופסה אטומה.