סלט גזר ועשבים ירוקים
מתכון של דנה שיין.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½ ק"ג גזר
- מיץ מחצי תפוז או לימון
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
- ½ כוס כוסברה קצוצה
- ½ כוס עלי בייבי קצוצים
- ½ כפית כמון
- מלח
- מעט פלפל שאטה
- 2 כפות שמן זית
- חופן שקדים
- ½ לימון חתוך לפיסות קטנות
- מעט סומק (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הגזרים בשלמותם עד שהם רכים אך לא רכים מדי.
- 2. פורסים לפרוסות דקות או לקוביות.
- 3. שמים בקערה את כל העשבים הקצוצים, מוסיפים את הגזרים, התבלינים, פיסות הלימון, שמן הזית ומיץ תפוז או הלימון ומערבבים.
- 4. מעבירים לצלחת הגשה וזורים מעל שקדים.