- 1. מקלפים את החצילים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ בערך. מטגנים בשמן צמחי (לא זית) עד להזהבה. מניחים בצד על גבי נייר סופג.
-
- 2. חותכים את העגבניות לחצאים וכותשים את שיני השום.
-
- 3. מחממים במחבת רחבה מעט מהשמן וקולים את חצאי העגבניות. ממשיכים לטגן ומערבבים מדי פעם. לאחר מספר דקות מוסיפים את השום הכתוש והפלפל החריף. אם נגמרו הנוזלים של העגבניות מוסיפים 2 כפות מים. מבשלים על אש קטנה כחמש דקות ומכבים.
-
- 4. מוסיפים את קוביות החצילים לעגבניות, מתבלים בפפריקה חריפה וכמה טיפות מיץ לימון.
-
- 5. מערבבים, מבשלים ביחד כ-3 דקות ומורידים מהאש.
-
- 6. מגישים קר או פושר עם לחם טרי.