סלט שומר ותפוזי דם
מתכון מתוך הספר של דונה היי "פשוט בישול".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 2 ראשי שומר פרוסים דק
- 2 תפוזי דם או תפוזים מתוקים אחרים, קלופים ופרוסים
- 100 גר' עלי רוקט קטנים
- 2 חזות עוף מעושנים, פרוסים (או פרוסות עבות של פסטרמה מעושנת)
- 2 כפות מיץ תפוזים
- 2 כפות שמן זית
- מלח ים ופלפל שחור גרוס
- 1 כף חומץ יין אדום
אופן ההכנה
- 1. מערבבים יחד את השומר, התפוזים, עלי הרוקט ופרוסות העוף.
- 2. מניחים על צלחות הגשה.
- 3. מערבבים בקערית או בצנצנת את מיץ התפוזים, השמן, המלח, הפלפל והחומץ. יוצקים על הסלט ומגישים.