מיני פאי במילוי ריבת חלב
מיני-פאי קטנים ומעלפים, שדורשים הרבה תשומת לב ועדינות, אבל התוצאה שווה, ועוד איך. לדעתי זה הכי טעים במילוי ריבת חלב, אבל אפשר למלא בעוד גם ב: נוטלה (כמו בתמונה), ממרח שוקולד/ממרח חלבה/ממרח אגוזים, ריבה ועוד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200 גרם חמאה רכה מאוד
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כף ברנדי או ליקר בהיר אחר
- כוס וחצי (210 גרם) קמח רגיל (לא תופח)
- למילוי: ריבת חלב לפי הצורך
- * תבנית 12 שקעים בגודל סטנדרטי. רצוי מאוד מסיליקון- זה יקל מאוד על הוצאת המיני-פאי. אבל אפשר גם תבנית שקעים רגילה או תבניות חד-פעמיות קטנות של מאפינס, מנייר או אלומיניום. בכל מקרה לא צריך לשמן את התבנית.
- * צריך גם כלי קטן ועגול עם דפנות גבוהות, בקוטר 2-3 ס"מ, כדי ליצור שקע. אני השתמשתי בכוסית מידה של 1/8 כוס, אפשר למשל גם כוסית פלסטיק מהסוג שמקבלים עם סירופ נגד שיעול (שטופה היטב, כמובן).
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
- 2. מערבבים בקערה את כל החומרים (חוץ מהמילוי), רק עד שמתקבל בצק אחיד וקצת דביק (אבל לא נדבק לידיים).
- 3. מחלקים את הבצק ל-12 יח' שוות ושמים כל חלק בשקע. בעזרת האצבעות משטחים ומיישרים את פני הבצק.
- 4. אופים 20-25 דקות, או עד שהבצק בגוון זהוב-בהיר בלבד (הוא לא אמור להשחים), די יציב למגע ועדיין קצת רך (לוחצים ממש בזהירות כי זה נמעך).
- מוציאים מהתנור ומיד יוצרים בכל אחד שקע בעזרת הכלי הקטן. מניחים בצד ולא נוגעים עד שזה מתקרר לגמרי. זהירות זה מתפורר.
- 5. מחלצים בזהירות רבה מהתבנית (אפשר להפוך בזהירות את התבנית על משטח ישר ולתת טפיחה קלה וזה ישתחרר). ממלאים כל שקע במילוי שבחרתם ומגישים. שומרים בטמפ' החדר או במקרר.