מתכונים חמים

מיני פאי במילוי ריבת חלב

מיני-פאי קטנים ומעלפים, שדורשים הרבה תשומת לב ועדינות, אבל התוצאה שווה, ועוד איך. לדעתי זה הכי טעים במילוי ריבת חלב, אבל אפשר למלא בעוד גם ב: נוטלה (כמו בתמונה), ממרח שוקולד/ממרח חלבה/ממרח אגוזים, ריבה ועוד.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מיני פאי ריבת חלב ( סמדר ולטר )

מחשבון המרות

מצרכים

  • 200 גרם חמאה רכה מאוד
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף ברנדי או ליקר בהיר אחר
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח רגיל (לא תופח)
  • למילוי: ריבת חלב לפי הצורך
  • * תבנית 12 שקעים בגודל סטנדרטי. רצוי מאוד מסיליקון- זה יקל מאוד על הוצאת המיני-פאי. אבל אפשר גם תבנית שקעים רגילה או תבניות חד-פעמיות קטנות של מאפינס, מנייר או אלומיניום. בכל מקרה לא צריך לשמן את התבנית.
  • * צריך גם כלי קטן ועגול עם דפנות גבוהות, בקוטר 2-3 ס"מ, כדי ליצור שקע. אני השתמשתי בכוסית מידה של 1/8 כוס, אפשר למשל גם כוסית פלסטיק מהסוג שמקבלים עם סירופ נגד שיעול (שטופה היטב, כמובן).
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • 2. מערבבים בקערה את כל החומרים (חוץ מהמילוי), רק עד שמתקבל בצק אחיד וקצת דביק (אבל לא נדבק לידיים).
  • 3. מחלקים את הבצק ל-12 יח' שוות ושמים כל חלק בשקע. בעזרת האצבעות משטחים ומיישרים את פני הבצק.
  • 4. אופים 20-25 דקות, או עד שהבצק בגוון זהוב-בהיר בלבד (הוא לא אמור להשחים), די יציב למגע ועדיין קצת רך (לוחצים ממש בזהירות כי זה נמעך).
  • מוציאים מהתנור ומיד יוצרים בכל אחד שקע בעזרת הכלי הקטן. מניחים בצד ולא נוגעים עד שזה מתקרר לגמרי. זהירות זה מתפורר.
  • 5. מחלצים בזהירות רבה מהתבנית (אפשר להפוך בזהירות את התבנית על משטח ישר ולתת טפיחה קלה וזה ישתחרר). ממלאים כל שקע במילוי שבחרתם ומגישים. שומרים בטמפ' החדר או במקרר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully