מרק קרם כתום
משביע, טעים ועשיר בצבעים, המרק הזה הוא כל מה שאתם זקוקים לו בחורף. תפוח אדמה, בטטה, גזר ובצל יבטיחו לכם מקסימום טעם בקערה אחת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 בצלים בינוניים
- 1 תפוח אדמה בינוני
- 2 בטטות בינוניות
- 4 גזרים בינוניים
- 6 שיני שום שלמות
- 3 כפות סוכר חום בהיר
- מלח ופלפל
- מים לכיסוי הירקות
אופן ההכנה
- 1. קולפים את כל הירקות. את הבצלים ותפוח האדמה חותכים לרבעים. את הבטטות והגזרים חוצים לרבעים לאורך. את שיני השום משאירים שלמות.
- 2. שמים את כל הירקות בסיר גדול ומוסיפים מים עד לכיסוי. מבשלים עד שכל הירקות רכים. לקראת סוף הבישול מוסיפים סוכר, מלח ופלפל ומערבבים.
- 3. מצננים מעט וטוחנים הכל (עם מי הבישול) בבלנדר או במעבד מזון (הכי נוח בבלנדר מוט). מגישים בטמפרטורה הרצויה.