- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
-
- 2. מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת או פלסטיק שמים קמח, מלח וקוביות חמאה/מרגרינה. מעבדים עד לתערובת פירורית. מוסיפים חלב ומעבדים רק עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד שהמלית מוכנה.
-
- 3. מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת גדולה או סיר בינוני. קולפים את הבצלים, קוצצים דק ומטגנים בשמן עד לגוון זהוב. מנקים את הפטריות וקוצצים לגמרי (עצה - אפשר להשתמש במעבד המזון לקיצוץ הבצל והפטריות, אין צורך לשטוף אותו אחרי הכנת הבצק). מוסיפים לבצל ומטגנים 2-3 דקות.
-
- 4. מוסיפים גבינה או קוטג', חלב ואבקת מרק. מערבבים היטב וטועמים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך והטעם. מסירים מהאש ומוסיפים את הביצים אחת-אחת תוך ערבוב רצוף, עד שהתערובת אחידה.
-
- 5. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעיגול ומרפדים את תחתית ודפנות התבנית. יוצקים את המלית על הבצק. אופים כחצי שעה, או עד שהבצק זהוב-שחום והמלית יציבה ושחומה.