פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פאי פטריות ובצל

      6 מדרגים / 3.2 כוכבים

      פשטידותפרווה
      פשטידת בצל ופטריות ( סמדר ולטר ) (יח
      פשטידת בצל ופטריות ( סמדר ולטר ) (יח"צ)

      מצרכים

      • לבצק:
      • כוס וחצי (210 גרם) קמח רגיל
      • קורט מלח
      • 100 גרם חמאה או מרגרינה, קרה, חתוכה לקוביות
      • 4 כפות חלב קר
      • למלית:
      • 2 כפות שמן
      • 2 בצלים גדולים
      • 1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות
      • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה או קוטג', אפשר בטעמים
      • 1/2 כוס חלב
      • 2 כפות אבקת מרק בטעם בצל או פטריות
      • 2 ביצים
      • מלח (אם צריך) ופלפל שחור או לבן
      • * תבנית בקוטר 24- פאי גבוהה או עגולה רגילה

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
      • 2. מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת או פלסטיק שמים קמח, מלח וקוביות חמאה/מרגרינה. מעבדים עד לתערובת פירורית. מוסיפים חלב ומעבדים רק עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד שהמלית מוכנה.
      • 3. מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת גדולה או סיר בינוני. קולפים את הבצלים, קוצצים דק ומטגנים בשמן עד לגוון זהוב. מנקים את הפטריות וקוצצים לגמרי (עצה - אפשר להשתמש במעבד המזון לקיצוץ הבצל והפטריות, אין צורך לשטוף אותו אחרי הכנת הבצק). מוסיפים לבצל ומטגנים 2-3 דקות.
      • 4. מוסיפים גבינה או קוטג', חלב ואבקת מרק. מערבבים היטב וטועמים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך והטעם. מסירים מהאש ומוסיפים את הביצים אחת-אחת תוך ערבוב רצוף, עד שהתערובת אחידה.
      • 5. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעיגול ומרפדים את תחתית ודפנות התבנית. יוצקים את המלית על הבצק. אופים כחצי שעה, או עד שהבצק זהוב-שחום והמלית יציבה ושחומה.

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -