וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי פטריות ובצל

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

פשטידת בצל ופטריות ( סמדר ולטר ).
פשטידת בצל ופטריות ( סמדר ולטר )

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח רגיל
  • קורט מלח
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה, קרה, חתוכה לקוביות
  • 4 כפות חלב קר
  • למלית:
  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים גדולים
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה או קוטג', אפשר בטעמים
  • 1/2 כוס חלב
  • 2 כפות אבקת מרק בטעם בצל או פטריות
  • 2 ביצים
  • מלח (אם צריך) ופלפל שחור או לבן
  • * תבנית בקוטר 24- פאי גבוהה או עגולה רגילה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • 2. מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת או פלסטיק שמים קמח, מלח וקוביות חמאה/מרגרינה. מעבדים עד לתערובת פירורית. מוסיפים חלב ומעבדים רק עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד שהמלית מוכנה.
  • 3. מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת גדולה או סיר בינוני. קולפים את הבצלים, קוצצים דק ומטגנים בשמן עד לגוון זהוב. מנקים את הפטריות וקוצצים לגמרי (עצה - אפשר להשתמש במעבד המזון לקיצוץ הבצל והפטריות, אין צורך לשטוף אותו אחרי הכנת הבצק). מוסיפים לבצל ומטגנים 2-3 דקות.
  • 4. מוסיפים גבינה או קוטג', חלב ואבקת מרק. מערבבים היטב וטועמים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך והטעם. מסירים מהאש ומוסיפים את הביצים אחת-אחת תוך ערבוב רצוף, עד שהתערובת אחידה.
  • 5. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעיגול ומרפדים את תחתית ודפנות התבנית. יוצקים את המלית על הבצק. אופים כחצי שעה, או עד שהבצק זהוב-שחום והמלית יציבה ושחומה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully