סום טאם (סלט פפאיה)
מתכון מאת השף יריב מלילי, ממסעדת ה'בית תאילנדי'.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- פפאיה אורגנית ירוקה במשקל חצי קילו- קלופה
- 8 תרמילי לוביה חתוכים למקטעים של כשישה ס"מ
- 12 עגבניות שרי חצויות
- 4 שיני שום בינוניות
- כ-20 גר' בוטנים קלויים קצוצים
- 6 כפות נאם פלה (רוטב מי דגים) ניתן להשיג בחנויות המזרח הרחוק
- מיץ מלימון וחצי
- 8 כפיות סוכר
- (במקור מוגש גם עם פלפלים חריפים קצוצים- אך עבור הילדים רצוי לוותר)
אופן ההכנה
- 1. חורצים את הפפאיה לאורך בסכין. בעזרת קלפן חותכים לרצועות דקות.
- 2. במכתש עילי כותשים את שיני השום עד לקבלת משחה.
- 3. מוסיפים את הלוביה וכותשים קלות למחצה.
- 4. מוסיפים את רצועות הפפאיה וכותשים כשתי דקות (פעילות כתישת הפפאיה עוזרת לרצועות לספוג את טעמי המרכיבים).
- 5. מוסיפים את רוטב מי הדגים, את הסוכר ומיץ הלימון וממשיכים לכתוש כדקה נוספת. טועמים ומשלימים תיבול.
- 6. מוסיפים את עגבניות השרי וכותשים לשתי דקות נוספות.
- 7. מעבירים לצלחת הגשה מפזרים את הבוטנים מעל ומגישים.