וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סום טאם (סלט פפאיה)

מתכון מאת השף יריב מלילי, ממסעדת ה'בית תאילנדי'.

מתכון מאת: מערכת וואלה

טום סאם של מסעדת בית תאילנדי.
טום סאם של מסעדת בית תאילנדי

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-4 מנות:
  • פפאיה אורגנית ירוקה במשקל חצי קילו- קלופה
  • 8 תרמילי לוביה חתוכים למקטעים של כשישה ס"מ
  • 12 עגבניות שרי חצויות
  • 4 שיני שום בינוניות
  • כ-20 גר' בוטנים קלויים קצוצים
  • 6 כפות נאם פלה (רוטב מי דגים) ניתן להשיג בחנויות המזרח הרחוק
  • מיץ מלימון וחצי
  • 8 כפיות סוכר
  • (במקור מוגש גם עם פלפלים חריפים קצוצים- אך עבור הילדים רצוי לוותר)

אופן ההכנה

  • 1. חורצים את הפפאיה לאורך בסכין. בעזרת קלפן חותכים לרצועות דקות.
  • 2. במכתש עילי כותשים את שיני השום עד לקבלת משחה.
  • 3. מוסיפים את הלוביה וכותשים קלות למחצה.
  • 4. מוסיפים את רצועות הפפאיה וכותשים כשתי דקות (פעילות כתישת הפפאיה עוזרת לרצועות לספוג את טעמי המרכיבים).
  • 5. מוסיפים את רוטב מי הדגים, את הסוכר ומיץ הלימון וממשיכים לכתוש כדקה נוספת. טועמים ומשלימים תיבול.
  • 6. מוסיפים את עגבניות השרי וכותשים לשתי דקות נוספות.
  • 7. מעבירים לצלחת הגשה מפזרים את הבוטנים מעל ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully