פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סום טאם (סלט פפאיה)

      מתכון מאת השף יריב מלילי, ממסעדת ה'בית תאילנדי'.

      4 מדרגים / 3.52 כוכבים

      טום סאם של מסעדת בית תאילנדי (יח
      טום סאם של מסעדת בית תאילנדי (יח"צ)

      מצרכים

      • חומרים ל-4 מנות:
      • פפאיה אורגנית ירוקה במשקל חצי קילו- קלופה
      • 8 תרמילי לוביה חתוכים למקטעים של כשישה ס"מ
      • 12 עגבניות שרי חצויות
      • 4 שיני שום בינוניות
      • כ-20 גר' בוטנים קלויים קצוצים
      • 6 כפות נאם פלה (רוטב מי דגים) ניתן להשיג בחנויות המזרח הרחוק
      • מיץ מלימון וחצי
      • 8 כפיות סוכר
      • (במקור מוגש גם עם פלפלים חריפים קצוצים- אך עבור הילדים רצוי לוותר)

      אופן ההכנה

      • 1. חורצים את הפפאיה לאורך בסכין. בעזרת קלפן חותכים לרצועות דקות.
      • 2. במכתש עילי כותשים את שיני השום עד לקבלת משחה.
      • 3. מוסיפים את הלוביה וכותשים קלות למחצה.
      • 4. מוסיפים את רצועות הפפאיה וכותשים כשתי דקות (פעילות כתישת הפפאיה עוזרת לרצועות לספוג את טעמי המרכיבים).
      • 5. מוסיפים את רוטב מי הדגים, את הסוכר ומיץ הלימון וממשיכים לכתוש כדקה נוספת. טועמים ומשלימים תיבול.
      • 6. מוסיפים את עגבניות השרי וכותשים לשתי דקות נוספות.
      • 7. מעבירים לצלחת הגשה מפזרים את הבוטנים מעל ומגישים.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות