מרק עדשים ועגבניות בשמן זית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות עדשים ירוקים
- 4 עגבניות גדולות חתוכות גס, אפשר לקלף קודם
- 1 בצל
- 1 שן שום
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית סוכר
- מלח
- (אפשר להוסיף פלפל צ'ילי חריף)
אופן ההכנה
- 1. מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל.
- 2. מוספים שום קצוץ לחצי דקה טיגון.
- 3. מוסיפים את העגבניות, הצ'ילי וסוכר- מטגנים עוד 5 דקות
- מוסיפים את כל השאר המצרכים ומכסים בהרבה מים.
- 4. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהעדשים מתרככים.
- 4. הצעות הגשה:
- - למזוג מרק לצלחות ועליו לטפטף שמן זית
- - עם קוביות חמאה
- - עם יוגורט
- - ביצה קשה חתוכה לרבעים