שוקולטה
מתכון של שוקולד לאונידס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-2 ספלים:
- 100 גר' שוקולד מריר Leonidas
- 2 כפיות דבש
- 1 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 20 גרם חמאה
- 1/3 כוס שמנת מתוקה
- ½ כוס חלב
- 3 כפיות אמרטו
- 1 כף קוניאק
- 2 פרלין פנינת פיסטוק Leonidas
אופן ההכנה
- 1. מחממים בסיר על אש נמוכה את כל המרכיבים למעט האמרטו, הקוניאק והשוקולד ומערבבים עד שנוצר מרקם אחיד (אין להביא לרתיחה).
- 2. כאשר התערובת מתחילה לבעבע, שוברים לקוביות קטנות את השוקולד הישר לתוך הסיר וממשיכים לערבב עד שהשוקולד נמס כולו לתוך התערובת. מוסיפים את האמרטו והקוניאק ובוחשים עד לקבלת מרקם סמיך.
- 3. מסירים מהאש ומוזגים לתוך ספל חרס. במרכז הספל מניחים את פנינת הפיסטוק של Leonidas.