פילה מוסר בשערות אספרגוס
מחפשים מנה מקורית ומרהיבה? השף ניר צוק ממסעדת "קורדליה" הממוקמת בסמטה קטנה ביפו, מכין מנה של פילה מוסר, העטוף בשערות של אספרגוס.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גר' תפ"א סגול
- 1/2 צרור אספרגוס ירוק
- 1/2 צרור אספרגוס לבן
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 דגי מוסר בני 500 גר' מפולטים
- 100 גר' חמאה צהובה
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד להתרככות, פורסים ומתבלים בשמן זית מלח ופלפל.
- 2. מסירים את תפרחות האספרגוס ושומרים בצד. מסירים את קצוות רגליי האספרגוס, כ- 2 ס"מ ובעזרת קולפן יוצרים תלתלים.
- 3.מסדרים את הדגים על תבנית משומנת עם העור כלפי מעלה, ממליחים ומפלפלים. אופים כ-8 דקות ב- 180 מעלות עד שהדגים מוכנים.
- 4. ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את האספרגוס ומקפיצים כ- 2 דקות. ממליחים ומפלפלים.
- 5. אופן ההגשה: מסדרים את תפו"א ועליהם מניחים את הפילה ומעליו את תלתלי האספרגוס.