חציל מטוגן עם סלסה ירוקה ומשולש קממבר
מתכון של השף אלון גונן, מסעדת אל בריו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 1 חציל בינוני מסוג בלאדי
- 1 ביצה
- 3 כפות פרורי לחם
- עשבי תיבול טריים + שום כתוש, ג'ינג'ר, פטרוזיליה, טימין.
- ירוקים : פטרוזליה משני סוגים ועוד עלים ירוקים
אופן ההכנה
- 1. פורוסים את החציל לטבעות של 1 ס"מ. זורקים מלח גס על החציל ומשהים כרבע שעה. מנערים את החציל מהנוזלים ומייבשים במגבת נייר.
- 2. טובלים בביצה ובפירורי הלחם ומטגנים בשמן זית עד להזהבה.
- 3. מניחים על צלחת הגשה את העלים הירוקים מעליהם את החציל, סוחטים מעט לימון על החציל, מפזרים עשבי תיבול טריים ומניחים משולשי קמבבר בדרגת בישול חצי רכה ומגישים.