במיה וגזר כבושים
חמוצים מיוחדים ונהדרים, מתובלים בסגנון הודי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים (לצנצנת בנפח ליטר):
- 300 גרם במיה (רצוי להשתמש בבמיה הצעירה והקטנה ביותר)
- 400 גרם גזר, קלוף וחתוך לגפרורים בעובי דומה לבמיה
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 צ'ילי אדום טרי, או שני פלפלי שאטה מיובשים
- 2 שיני שום, קלופות
- זרעים משני תרמילי הל
- 1/4 כפית זרעי כמון (שלמים בלבד. אם יש רק כמון טחון - מוותרים)
- 1/2 כפית זרעי כוסברה שלמים
- 1/2 כפית זרעי חרדל שלמים
- 1/8 כפית כורכום טחון
- לנוזל הכבישה:
- 2 כוסות חומץ טבעי או חומץ תפוחים
- 1 כף מלח
- 6 כפות סוכר
אופן ההכנה
- 1. קוטמים את גבעולי הבמיה בצורת קונוס (כמו עיפרון מחודד), כדי להפחית את נזילת הריר. מסדרים בצנצנת מעוקרת שכבות של במיה וגזר, ומפזרים בין השכבות את התבלינים.
- 2. בסיר קטן מחממים את החומץ, המלח והסוכר, עד לסף רתיחה. בוחשים ומערבבים עד שהסוכר והמלח יימסו לגמרי.
- 3. שופכים את נוזל הכבישה החם על הירקות, כך שיכסה אותם לגמרי. דופקים את הצנצנת על משטח העבודה כדי לשחרר בועות אוויר שנלכדו בין הירקות. סוגרים את המכסה ושומרים מחוץ למקרר במשך כשבועיים. כשהירקות מוכנים - מעבירים למקרר.