טארט פרג וגבינה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כמות בצק פריך (מתכון מצד שמאל)
- לתערובת הפרג:
- 100 גר' פרג טחון טרי
- 90 מ"ל חלב
- ½ כוס סוכר
- 2 כפות סילאן (או דבש)
- 50 גר' חמאה
- ½ כפית תמצית וניל איכותית
- קורט קינמון
- כף שקדים טחונים
- למילוי:
- 1 כמות תערובת פרג
- 250 גרם גבינת טוב טעם
- 200 גרם גבינת שמנת
- 1 גביע שמנת חמוצה "של פעם"
- 2 חלמונים + 1 ביצה
- ¾ כוס סוכר
- ½ כפית תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום בינוני של 170 מעלות.
- 2. מרדדים את הבצק לעלה עגול ומרפדים תבנית טארט בבסיס והשוליים.
- 3. מכינים תערובת פרג כמו במתכון הקודם ומניחים על גבי הבצק עד למחצית גובה השוליים.
- 4. מכינים תערובת גבינה: מקציפים את הגבינות והשמנת עם סוכר וניל. מוסיפים את החלמונים והביצה וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- 5. יוצקים את תערובת הגבינה על שכבת הפרג ומחליקים בעזרת מרית.
- 6. אופים כ-40 דקות ומכבים את התנור. פותחים מעט את דלת התנור ונותנים לעוגה להתקרר. מעבירים למקרר ומצננים היטב במשך מספר שעות.