וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט פרג וגבינה

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

טארט גבינה ופרג. דנה מלמד
טארט גבינה ופרג

מצרכים למתכון

  • 1 כמות בצק פריך (מתכון מצד שמאל)
  • לתערובת הפרג:
  • 100 גר' פרג טחון טרי
  • 90 מ"ל חלב
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות סילאן (או דבש)
  • 50 גר' חמאה
  • ½ כפית תמצית וניל איכותית
  • קורט קינמון
  • כף שקדים טחונים
  • למילוי:
  • 1 כמות תערובת פרג
  • 250 גרם גבינת טוב טעם
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • 1 גביע שמנת חמוצה "של פעם"
  • 2 חלמונים + 1 ביצה
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום בינוני של 170 מעלות.
  • 2. מרדדים את הבצק לעלה עגול ומרפדים תבנית טארט בבסיס והשוליים.
  • 3. מכינים תערובת פרג כמו במתכון הקודם ומניחים על גבי הבצק עד למחצית גובה השוליים.
  • 4. מכינים תערובת גבינה: מקציפים את הגבינות והשמנת עם סוכר וניל. מוסיפים את החלמונים והביצה וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  • 5. יוצקים את תערובת הגבינה על שכבת הפרג ומחליקים בעזרת מרית.
  • 6. אופים כ-40 דקות ומכבים את התנור. פותחים מעט את דלת התנור ונותנים לעוגה להתקרר. מעבירים למקרר ומצננים היטב במשך מספר שעות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully