נתחי בשר כתף ובטטה מתוקים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2\1 ק"ג בשר כתף חתוך דק לפרוסות
- 2 בטטות חתוכות לפרוסות דקות
- ראש גינגר חתוך לפרוסות דקות
- 8 עלי תימין
- 2\1 כוס יין לבן
- 2 תפוזים סחוטים
- 2 לימונים סחוטים
- 2\1 כוס שמן זית
- 16 כפות סוכר
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. מוסיפים לקערה את הבטטות, הג'ינג'ר, הלימונים הסחוטים והשמן זית ומערבבים וממתינים כרבע שעה .
- 2. במחבת גדולה מטגנים את הבשר קלות במעט שמן זית, מוסיפים את הבטטות מטגנים והתימין כ5 דקות, מוסיפים את היין ונותנים לזה להתאדות מעט.
- 3. מוסיפים את מיץ התפוזים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את המלח והפלפל שחור ומערבבים.
- 4. מבשלים את זה כחצי שעה עד שהכל מתקרמל ומורידים מהאש ממתינים כ5 דקות כשהתקרר מעט.