עוגת תפוחים מאולתרת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 תפוחים ירוקים גדולים
- 100 גר' חמאה מומסת
- 1 כוס סוכר חום
- 1 סוכר וניל
- כפית גדושה קינמון + עוד קצת קינמון לבזיקה
- 3 ביצים
- כף שמנת חמוצה
- ¼ 1 כוס קמח + כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה
- 1 . מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. קולפים את התפוחים וחותכים לשמיניות. מרחיקים גרעינים.
- 3. משמנים תבנית בקוטר 22 (בערך) בחמאה וזורים בתחתית סוכר.
- 4. מסדרים את פלחי התפוחים ובוזקים מעליהם מעט קינמון
- 5. מערבבים בקערה את החמאה המומסת, הסוכר, הקינמון הווניל השמנת והביצים.
- 6. מוסיפים קמח ומערבבים בעדינות רק עד שהקמח נבלע בתערובת והיא הופכת אחידה.
- 7. יוצקים את התערובת על התפוחים ואופים כ 45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
