וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קיש עגבניות שרי

מתוך "הספר הקטן גדול – הבישול הים תיכוני"

מתכון מאת: מערכת וואלה

טארט עגבניות שרי.
טארט עגבניות שרי

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 300 גרם קמח רגיל
  • 1/4 כפית מלח
  • 250 גרם חמאה
  • 6 כפות מים
  • מלית:
  • 15-20 עגבניות שרע
  • 4 ביצים
  • 125 מ"ל שמנת לבישול
  • 125 גרם גבינת ריקוטה
  • 6 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 4-6 עלי ריחן קרועים
  • 1/2 כפית אורגנו יבש

אופן ההכנה

  • 1. מנפים קמח לקערה גדולה. מוסיפים מלח וחותכים את החמאה לתוך הקמח (או מפוררים בקצות האצבעות) עד שהתערובת דומה לפירורי לחם.
  • 2. מוסיפים בהדרגה מים עד שנוצר בצק חלק.
  • 3. מעצבים כדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים חצי שעה במקרר.
  • 4. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • 5. משמנים תבנית פאי או תבנית קפיצית בקוטר 25 ס"מ.
  • 6. חוצים את העגבניות ולוחצים בעדינות לסילוק הזרעים. בקערה בינונית טורפים ביצים, שמנת, גבינות ריקוטה ופרמזן עם מלח ופלפל עד שנוצרת תערובת חלקה. מוסיפים ריחן ואורגנו.
  • 7. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 5 מ"מ. מרפדים את התבנית בבצק.
  • 8. יוצקים את תערובת הביצים והגבינה על הבצק. מסדרים מעל את חצאי העגבניות בזו אחר זו, כשצידן החתוך כלפי מעלה, דוחפים בעדינות לתוך המלית.
  • 9. אופים כ-45 דקות או עד שהתערובת מזהיבה ומתייצבת.
  • מגישים חם או בטמפרטורת החדר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully