- 1. מנפים קמח לקערה גדולה. מוסיפים מלח וחותכים את החמאה לתוך הקמח (או מפוררים בקצות האצבעות) עד שהתערובת דומה לפירורי לחם.
-
- 2. מוסיפים בהדרגה מים עד שנוצר בצק חלק.
-
- 3. מעצבים כדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים חצי שעה במקרר.
-
- 4. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
-
- 5. משמנים תבנית פאי או תבנית קפיצית בקוטר 25 ס"מ.
-
- 6. חוצים את העגבניות ולוחצים בעדינות לסילוק הזרעים. בקערה בינונית טורפים ביצים, שמנת, גבינות ריקוטה ופרמזן עם מלח ופלפל עד שנוצרת תערובת חלקה. מוסיפים ריחן ואורגנו.
-
- 7. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 5 מ"מ. מרפדים את התבנית בבצק.
-
- 8. יוצקים את תערובת הביצים והגבינה על הבצק. מסדרים מעל את חצאי העגבניות בזו אחר זו, כשצידן החתוך כלפי מעלה, דוחפים בעדינות לתוך המלית.
-
- 9. אופים כ-45 דקות או עד שהתערובת מזהיבה ומתייצבת.
- מגישים חם או בטמפרטורת החדר