קולסלואו ברוטב על בסיס מיונז
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבסיס:
- 2 גזרים גדולים, קלופים
- 1 ראש כרוב לבן קטן
- 1 ראש כרוב אדום קטן
- רוטב לחצי כמות הירקות:
- 2 כפות מיונז
- 2 כפות חומץ תפוחי עץ
- ¼ כפית זרעי סלרי (להשיג בחנויות התבלינים)
- ¼ כפית מלח סלרי (להשיג בחנויות טבע)
- פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מגררים את הגזר על פומפיה, וחותכים את שני ראשי הכרוב לרצועות דקות. אם נעזרים במעבד מזון, משתמשים בדיסקית הגירור לגזר ובדיסקית הפריסה לכרוב.
- 2. מחלקים את הירקות לשני חלקים.
- 3. בקערה קטנה מערבבים היטב את המיונז, החומץ, הפלפל השחור, זרעי הסלרי ומלח הסלרי. יוצקים על הכרוב והגזר, ומערבבים היטב.
- 4. אפשר לאכול את הסלט מייד, אבל הוא טעים יותר כעבור שעה לפחות של מנוחה.