פטה כבד ברווז עם דבלים ושום
כל כך מעט מרכיבים יש במתכון של רועי פרס ממעדניית כצל'ה לפטה כבד ברווז עם דבלים ושום, אבל עם הרבה דיוק ועדינות מקבלים תוצאה מושלמת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 700 גר' כבד ברווז נקי
- 4-5 דבלים
- 5-8 שיני שום
- כוס יין אדום
- מלח פלפל
אופן ההכנה
- 1 . מבשלים כשעה את הדבלים והשום ביין אדום בתוך סיר מכוסה.
- 2. מוציאים את הדבלים והשום מהיין וחותכים אותם לקוביות.
- 3. טוחנים 500 גר' מהכבד ומוסיפים לו את היין האדום שבו בושלו הדבלים והשום.
- 4. את שאר הכבד חותכים לקוביות יפות.
- 5. בתבנית טרין מסדרים ניילון נצמד ויוצקים שליש מהכבד הטחון, עליו מוסיפים שליש מהחומרים החתוכים- כבד, דבלים ושום. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים.
- 6. אופים את הטרין בתנור בחום של 150 מעלות בסיר בן מארי למשך 45 דקות.
- 7. מקררים לילה במקרר, רצוי עם משקולת על הפטה.