- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלסיוס.
-
- 2. מחממים במחבת קטנה, רצוי בעלת ציפוי טפלון, את השמן או החמאה. מוסיפים את הפטריות, ומטגנים-מאדים על להבה בינונית, תוך כדי בחישה, עד שהן מזהיבות ומצטמקות, כ-5 דקות.
-
- 3. בינתיים טורפים קלות ביחד את החלב, הביצה, הגבינה המגוררת, המלח והפפריקה החריפה.
-
- 4. מרפדים את קרקעיתה של תבנית גראטן או פאי אישית בפטריות המטוגנות. יוצקים מעליהן את בלילת החלב.
-
- 5. מניחים את תבנית הגראטן בתוך תבנית גדולה (למקרה שהבלילה תגלוש), ומכניסים לתנור. אופים 15 דקות, עד שה"קיש" זהוב, אבל עדיין רך במרכזו.
-
- גיוונים:
- 1. אפשר להחליף את הפטריות בשתי כפות אפונה קפואה ומופשרת, תרד קפוא, מופשר וסחוט היטב, בצל מאודה, קישוא פרוס ומאודה, או כל ירק אחר שנראה לכם מתאים.
-
- 2. אפשר לוותר על הירקות כליל, ולהוסיף לבלילה קוביות קטנות מפרוסת גבינת בשן (או גבינה קשה מעושנת אחרת).