וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"קיש" פטריות מהיר

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה

קיש פטריות אישי. צבי טריגר, מערכת וואלה
קיש פטריות אישי/צבי טריגר

מצרכים למתכון

  • 1/2 כפית שמן קנולה או חמאה
  • 1/3 כוס חלב
  • 5 פטריות שמפיניון מנוקות ופרוסות
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת דק
  • 1 ביצה בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • קורט פפריקה חריפה (אפשר להוסיף או להפחית לפי מידת החריפות האהובה עליכם)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלסיוס.
  • 2. מחממים במחבת קטנה, רצוי בעלת ציפוי טפלון, את השמן או החמאה. מוסיפים את הפטריות, ומטגנים-מאדים על להבה בינונית, תוך כדי בחישה, עד שהן מזהיבות ומצטמקות, כ-5 דקות.
  • 3. בינתיים טורפים קלות ביחד את החלב, הביצה, הגבינה המגוררת, המלח והפפריקה החריפה.
  • 4. מרפדים את קרקעיתה של תבנית גראטן או פאי אישית בפטריות המטוגנות. יוצקים מעליהן את בלילת החלב.
  • 5. מניחים את תבנית הגראטן בתוך תבנית גדולה (למקרה שהבלילה תגלוש), ומכניסים לתנור. אופים 15 דקות, עד שה"קיש" זהוב, אבל עדיין רך במרכזו.
  • גיוונים:
  • 1. אפשר להחליף את הפטריות בשתי כפות אפונה קפואה ומופשרת, תרד קפוא, מופשר וסחוט היטב, בצל מאודה, קישוא פרוס ומאודה, או כל ירק אחר שנראה לכם מתאים.
  • 2. אפשר לוותר על הירקות כליל, ולהוסיף לבלילה קוביות קטנות מפרוסת גבינת בשן (או גבינה קשה מעושנת אחרת).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully