חצילונים בתחמיץ
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג חצילונים
- 5 שיני שום
- 1 פלפל חריף
- 1 כף מלח גס
- שמן ( סויה, קנולה)
- מיץ לימון משומר
- חומץ
אופן ההכנה
- 1. הורידו מהחצילונים את הגבעול, וחתכו בכל חצילון חתך לאורכו מבלי לחתוך את הבסיס או את הקצה העליון.
- 2. הניחו את החצילונים בכלי פיירקס, בהןסיפו חצי כוס מים, ואדו במיקרו-גל במשך 15 דקות.
- 3. סננו את החצילונים המאודים והניחו להם להתקרר.
- 4. חתכו את השום והפלפל החריף לקוביות קטנות, וערבבו עם המלח.
- 5. הכניסו לכל חצילון קמצוץ מתערובת מלח-שום- פלפל חריף, וסדרו את החצילונים במיכל פלסטי מתאים
- 6. שפכו על החצילונים שמן, חומץ, מיץ לימון, ואחסנו במקרר.