עוגת ביבסקו -עוגת שוקולד רומנית מיוחדת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 כפות קקאו
- 6 כפות סוכר
- 6 כפות מים
- 50 גרם אגוזים חתוכים
- 4 ביצים
- חצי כוס סוכר
- 200 גרם מרגרינה או חמאה
- 1 שקית אבקת וניל
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- 1. מבשלים בסיר את 6 כפות סוכר,קקאו,מים,רום,וקוביות חמאה עד שהכל נמס מוסיפים סוכר וניל מורידים מהאש ומקררים.
- 2. כשהקרם קר מוסיפים את האגוזים.והחלמונים.
- 3. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף חזק ומערבבים לאט לתוך הקרם הקר.
- 4. אופים בחום של 160 -175 מעלות כ-35-40 דקות.
- 5. מקציפים שמנת מתוקה ומורחים מעל .