פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק שום ורגלי צפרדעים

      מתכון של השף אלון גונן ממסעדת אל-בריו

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרקיםפרווה
      מרק שום ורגלי צפרדע (יח
      מרק שום ורגלי צפרדע (יח"צ)

      מצרכים

      • ל-6 סועדים:
      • 6 ראשי שום חתוכים לחצי
      • כוס יין לבן יבש
      • ייתרת היין מבקבוק יין לבן יבש
      • חצי ליטר מים רותחים
      • 2 בצלים חתוכים לטבעות
      • 2 כרישה נקיים וחתוכים לטבעות
      • כף טימין טרי
      • כפית פלפל שחור
      • כף מלח ים
      • כף פטרוזליה קצוצה
      • כף כוסברה קצוצה
      • כף חומץ בלסמי משובח
      • לבלילה:
      • חצי כוס קמח
      • כוס בירה לבנה
      • חצי כפית מלח
      • רבע כפית צ'ילי גרוס
      • רבע כפית גרידת לימון

      אופן ההכנה

      • 1. לחמם תנור ל 150 מעלות ולחצות את ראשי השום. להניח בתבנית פיירקס, לצקת לתוכה את היין ולאפות כחצי שעה או עד שהשום נהפך לזהוב בהיר. לסחוט את חצאי השום לתבנית ולזרוק את הקליפות.
      • 2. בסיר רחב מטגנים את הבצל והכרישה בשלוש כפות חמאה ולאחר שהבצל מזהיב מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים.
      • 3. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את יתרת המצרכים ואת השום האפוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי.
      • 4. מכינים את רגלי הצפרדע עשר דקות לפני ההגשה: להרתיח סיר מים עם מעט מלח ולבשל את רגלי הצפרדע 3 דקות.
      • 5. מערבבים את חומרי הבלילה וטובלים את רגלי הצפרדע בבלילה ולטגן בשמן עמוק.
      • 6. להניח מספר רגלי צפרדע בצד מרק השום ולהגיש.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -