וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק שום ורגלי צפרדעים

מתכון של השף אלון גונן ממסעדת אל-בריו

מתכון מאת: מערכת וואלה

מרק שום ורגלי צפרדע.
מרק שום ורגלי צפרדע

מצרכים למתכון

  • ל-6 סועדים:
  • 6 ראשי שום חתוכים לחצי
  • כוס יין לבן יבש
  • ייתרת היין מבקבוק יין לבן יבש
  • חצי ליטר מים רותחים
  • 2 בצלים חתוכים לטבעות
  • 2 כרישה נקיים וחתוכים לטבעות
  • כף טימין טרי
  • כפית פלפל שחור
  • כף מלח ים
  • כף פטרוזליה קצוצה
  • כף כוסברה קצוצה
  • כף חומץ בלסמי משובח
  • לבלילה:
  • חצי כוס קמח
  • כוס בירה לבנה
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית צ'ילי גרוס
  • רבע כפית גרידת לימון

אופן ההכנה

  • 1. לחמם תנור ל 150 מעלות ולחצות את ראשי השום. להניח בתבנית פיירקס, לצקת לתוכה את היין ולאפות כחצי שעה או עד שהשום נהפך לזהוב בהיר. לסחוט את חצאי השום לתבנית ולזרוק את הקליפות.
  • 2. בסיר רחב מטגנים את הבצל והכרישה בשלוש כפות חמאה ולאחר שהבצל מזהיב מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים.
  • 3. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את יתרת המצרכים ואת השום האפוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי.
  • 4. מכינים את רגלי הצפרדע עשר דקות לפני ההגשה: להרתיח סיר מים עם מעט מלח ולבשל את רגלי הצפרדע 3 דקות.
  • 5. מערבבים את חומרי הבלילה וטובלים את רגלי הצפרדע בבלילה ולטגן בשמן עמוק.
  • 6. להניח מספר רגלי צפרדע בצד מרק השום ולהגיש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully