מרק שום ופיטריות יער
מתכון של השף אמיר מרקוביץ, מסעדת פורלין
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 300 גרם שיני שום קלופות
- 300 גרם פיטריות יער
- כף חמאה
- רבע כוס יין לבן
- 2 ליטר ציר ירקות
- כוס וחצי שמנת מתוקה לבישול
- אגוז מוסקט
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. ממיסים בסיר בינוני את החמאה וכאשר היא מזהיבה מוסיפים את השום ומערבבים מידי פעם.מוסיפים את היין הלבן, מערבבים ומוסיפים את ציר הירקות.
- 2. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לאש קטנה.
- 3. מוסיפים את השמנת, מבשלים כ- חצי שעה ומתבלים במלח ופלפל.
- 4. מורידים את הסיר מהאש וטוחנים את המרק במעבד מזון.
- 5. מחזירים את המרק לסיר, מוסיפים אגוז מוסקט, בודקים אם יש מספיק מלח ופלפל. מבשלים עוד כ-10 דקות.
- 6. במחבת בינונית עם מעט חמאה מזהיבים את פטריות היער.
- מוסיפים את הפטריות הזהובות למרק למערבבים.