צ'אפטי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ¼ 1 כוסות קמח
- 1/3 כפית מלח
- 1/3 כפית סוכר
- 150 מ"ל מים פושרים
- 50 גר' חמאה מזוקקת
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הקמח המלח והסוכר.
- 2. יוצרים גומה ומוסיפים את המים.
- 3. לשים כעשר דקות עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק.
- 4. מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה וממתינים כשעה.
- 5. יוצרים כדורים ומשטחים לעלים דקיקים מאד.
- 6. מורחים כל עלה בחמאה מזוקקת, מקפלים כמו מעטפה ומרדדים שוב.
- 7. מלהיטים מחבת טפלון ומטגנים כל עלה בצק כ40 שניות מכל צד.
- 8. אפשר למרוח בשמן זית וזעתר, לטבול בפסטו או ממרח עגבניות מיובשות או לנגב חומוס.
- אנחנו טבלנו בגבינת שמנת וסילאן שילוב מומלץ ביותר.