- 1. שמים את מיץ הלימון בקערה. חוצים, מקלפים ומגלענים את האבוקדו, ופורסים לפרוסות עבות. מעבירים לקערה עם מיץ הלימון ומערבבים בעדינות כדי לצפות את האבוקדו במיץ הלימון.
-
- 2. מפרידים את האשכולית לפלחים: חותכים את שני בסיסי האשכולית, מעמידים אותה על אחד מהם, וחותכים אנכית את הקליפה, סביב-סביב, כך שבשר האשכולית נחשף. לאחר שהאשכולית מקולפת לגמרי (חשוב להרחיק את כל הציפה הלבנה), מחזיקים אותה ביד אחת מעל הקערה עם האבוקדו, ומחלצים את הפלחים בעזרת סכין חד על-ידי חיתוך ליד הקרומים שעוטפים את הפלחים. נותנים לפלחי האשכולית לנשור לתוך הקערה, יחד עם המיץ שמטפטף מהאשכולית תוך כדי הפעולה. כשמסיימים לחלץ את כל הפלחים, מועכים חזק את שאריות האשכולית שנותרו ביד, וסוחטים את כל המיץ שנשאר אל תוך הקערה. זורקים את השאריות.
-
- 3. מקלפים את השאלוט או הבצל הסגול, ופורסים לפרוסות דקות כנייר. מפרידים כל פרוסה לטבעות (אפשר גם לחצות את השאלוט קודם לאורך, כדי לקבל חצאי טבעות). מוסיפים לקערה.
-
- 4. מוסיפים את השמן, המלח, הפלפל והפטרוזיליה. מערבבים בעדינות, ומגישים.
-
- הערות וגיוונים:
- 1. נפלא להוסיף לסלט גם 2-3 כפות של סלק מקולף, מבושל במים, וחתוך לקוביות.
-
- 2. אפשר להחליף את האשכולית האדומה באשכולית רגילה או בפומלית. גם תפוז מתאים, אבל הסלט יהיה מאוד מתוק.
-
- 3. אפשר להוסיף לסלט 4 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים.
-
- 4. אפשר להוסיף לסלט גם עלי תרד טריים, עלי ביבי, או לבבות חסה ערבית.