סלט אנדיב עם אשכולית אדומה
מתכון עונתי ואלגנטי עם רוטב ויניגרט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 2 יח' אנדיב יפות
- 1 אשכולית אדומה
- 5 אגוזי מלך קלופים
- לרוטב הויניגרט:
- 1 כף חומץ הדרים
- 4 כפות שמן אגוזים או רגיל
- 1/2 כפית חרדל דיז'ון
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. חותכים את האנדיב לרוחב לרצועות בעובי של 2 ס"מ.
- 2. קולפים את האשכולית בעזרת סכין ומוציאים את הפילה של הפלחים כך שיהיו ללא קליפה לבנה וללא גרעינים.
- 3. מכינים את הרוטב: מערבבים את החומץ עם החרדל ומוסיפים מלח ופלפל, תוך כדי ערבוב מוסיפים את השמן עד לקבלת תערובת סמיכה.
- 4. מערבבים את האנדיב והאשכולית, מפוררים את אגוזי המלך ביד לחתיכות קטנות ומוסיפים. יוצקים את הויניגרט על הסלט.