וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק "מה שהיה במקרר" (מרק עוף וירקות)

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה

מרק 'מה שהיה במקרר'. צבי טריגר
מרק 'מה שהיה במקרר'

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • ¼ כוס שמן זית
  • 3 כרישות, החלק הלבן בלבד
  • 4 שיני שום, קצוצות גס
  • 2 לפתות בינוניות
  • 4 גזרים
  • 1 פלפל אדום
  • צרור תרד טרי
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון
  • עלים מ-6 ענפי תימין
  • 4 שוקי עוף
  • 2 עלי דפנה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כוס יין
  • 5 כוסות מים או ציר ירקות או ציר עוף

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר גדול את שמן הזית. חוצים את הכרישות לאורכן, ופורסים דק. מוסיפים לסיר. מערבבים ומאדים כ-5 דקות על להבה בינונית, עד שרצועות הכרישה נעשות שקופות ומתרככות מעט. קוצצים דק את השום, ומוסיפים אותו ואת עלי התימין.
  • 2. מקלפים את הגזרים ופורסים לטבעות די עבות. מוסיפים לסיר, ומערבבים. מקלפים את הלפתות, חוצים לאורך ופורסים. מוסיפים לסיר. חוצים את הפלפל האדום לאורך, מרחיקים את העוקץ ואת הגרעינים. פורסים לרצועות, ומוסיפים לסיר. מערבבים.
  • 3. מנקים את הפטריות, משאירים את הקטנות שלמות וחוצים את הגדולות. מוסיפים לסיר. מתבלים במלח ובפלפל. ממשיכים לאדות על להבה בינונית כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
  • 4. מוסיפים את העוף, עלי הדפנה, היין והמים (או הציר). מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. כשהמרק רותח, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית, ומבשלים כ-40 דקות.
  • 5. כשהמרק מוכן מכבים את הלהבה, וזורקים לסיר את עלי התרד השטופים. מערבבים, מכסים, ומשהים ל-5 דקות.
  • הערות וגיוונים:
  • 1. אם אין כרישה, אפשר להשתמש בבצל לבן גדול.
  • 2. ניסיתי את המרק גם עם קולרבי, ויצא מעולה. אפשר להשתמש בו במקום הלפת, או בנוסף. גם שורש סלרי יהיה מעולה.
  • 3. אם יש מקלות סלרי, אפשר לקצץ דק שלושה-ארבעה, ולהוסיף לסיר בשלב 2.
  • 4. שמיר, פטרוזיליה וכוסברה גם יצטרפו בשמחה לחגיגה בסיר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully