עוגת תפוחי עץ בחושה
באדיבות קונדיטוריה 'בן עמי'
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לסיר פלא או ל 3 תבניות אינגליש קייק
- 1/3 1 כוסות סוכר
- 4 ביצים
- קורט מלח
- 1/2 1 כוסות קמח תפו"א
- 1/2 1 כוסות קמח מצה
- 1/2 3 כפיות אבקת אפייה
- 1 כוס שמן
- 3/4 כוס מיץ תפוחים
- 1/2 3 כפיות תמצית וניל
- 5 תפוחים (קלופים וחתוכים לקוביות)
- 2 כפות סוכר
- 2 כפיות קינמון
- 1/2 כוס צימוקים (מושרים ברום)
- 1 כוס אגוזי מלך (קצוצים גס)
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה.
- 2. מערבלים את השמן, המיץ ותבנית הווניל.
- 3. טורפים במערבל היטב את הסוכר, הביצים והמלח, ומתחילים להוסיף לבלילה לסירוגין את תערובת הקמח, ואת תערובת המיץ.
- 4. מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבלים.
- 5. מחלקים בין התבניות המשומנות ואופים כ- 45 דקות בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות.