קרם חצילים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 חצילים קלויים וקלופים
- 1 כף גבינת שמנת או לבנה
- 1 חלמון
- כוס שמן קנולה
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית סילאן
- 1 כפית צנובר קלוי
אופן ההכנה
- 1. קולים את החצילים על להבה גלוייה. חורכים אותם היטב ומקלפים בעודם חמים בזהירות רבה בלי לפגוע בבשרו הלבן של החציל. מקררים היטב.
- 2. במג'מיקס טוחנים את החצילים יחד עם הגבינה, החלמון ומיץ הלימון. מזליפים תוך כדי טחינה את השמן עד לקבלת מרקם קרמי. מתבלים במלח ופלפל שחור. לפני ההגשה מזליפים מעט סילאן וצנובר.