סלט קלאמרי עם טחינת חזרת
השף עומר מילר ממסעדות "חדר אוכל" ו-"שולחן" בתל אביב לוקח מתכון ספרדי טיפוסי של סלט קלאמרי טרי, ונותן לו פרשנות מקומית, עם תוספת של טחינת חזרת מקורית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 קלאמרי נקיים
- 4 זיתים סוריים
- 15 עלי כוסברה
- 15 עלי פטרוזיליה
- 15 עלי נענע
- 1/2 צ'ילי ירוק פרוס
- 1 צנונית פרוסה
- 1 כפית חזרת לבנה טחונה
- מלח, פלפל שחור
- מיץ לימון
אופן ההכנה
- 1. ראשית מכינים את הטחינה. מכינים את הטחינה הבסיסית ומוסיפים לה כפית של חזרת לבנה. השילוב של חזרת וטחינה הוא מוצלח ביותר. מי שמעוניין יכול להחליף את החזרת בוואסבי.
- 2. במחבת עם מעט שמן זית מקפיצים את הקלאמרי. מעבירים את הקלאמרי לקערה קטנה ולה מוסיפים את כל מרכיבי הסלט. מתבלים ומערבבים בעדינות.
- 3. בצלחת הגשה (במסעדה אצלנו זה מוגש על לאפה טרייה וענקית) מורחים את הטחינה החריפה ועליה מסדרים את סלט הקלאמרי.