וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט קלאמרי עם טחינת חזרת

השף עומר מילר ממסעדות "חדר אוכל" ו-"שולחן" בתל אביב לוקח מתכון ספרדי טיפוסי של סלט קלאמרי טרי, ונותן לו פרשנות מקומית, עם תוספת של טחינת חזרת מקורית.

מתכון מאת: עומר מילר, מערכת וואלה

קלמרי בטחינה וחזרת. ברני ארדוב
קלמרי בטחינה וחזרת

מצרכים למתכון

  • 4 קלאמרי נקיים
  • 4 זיתים סוריים
  • 15 עלי כוסברה
  • 15 עלי פטרוזיליה
  • 15 עלי נענע
  • 1/2 צ'ילי ירוק פרוס
  • 1 צנונית פרוסה
  • 1 כפית חזרת לבנה טחונה
  • מלח, פלפל שחור
  • מיץ לימון

אופן ההכנה

  • 1. ראשית מכינים את הטחינה. מכינים את הטחינה הבסיסית ומוסיפים לה כפית של חזרת לבנה. השילוב של חזרת וטחינה הוא מוצלח ביותר. מי שמעוניין יכול להחליף את החזרת בוואסבי.
  • 2. במחבת עם מעט שמן זית מקפיצים את הקלאמרי. מעבירים את הקלאמרי לקערה קטנה ולה מוסיפים את כל מרכיבי הסלט. מתבלים ומערבבים בעדינות.
  • 3. בצלחת הגשה (במסעדה אצלנו זה מוגש על לאפה טרייה וענקית) מורחים את הטחינה החריפה ועליה מסדרים את סלט הקלאמרי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully