פשטידת בטטות וגבינות
פשטידת בטטות וגבינות באדיבות השף ברק חי חורש ל"טרה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית קוטר 24 ס"מ או תבנית אלומיניום עמוקה בגודל בינוני
- חומרים:
- 4 כפות שמן זית
- 2 בטטות גדולות - מקולפות, שטופות וחתוכות לקוביות קטנות
- 1 יח' כרישה - חתוכה לטבעות דקות
- 1 יח' בצל גדול - מקולף, שטוף וקצוץ
- 2 יח' דלעת ערמונים - מקולפות, מרוקנות מגרעינים וחתוכות לקוביות גדולות (לא חובה)
- 1 יח' פלפל גמבה - חתוך לקוביות קטנות
- קופסא קוטג' טרה
- 1 יח' שמנת חמוצה של טרה (200 גר')
- 50 גר' חמאת טרה - רכה בטמפרטורת החדר
- 3 ביצים
- 5 כפות קמח תופח
- מלח
- טימין טרי
אופן ההכנה
- 1. מקפיצים בווק את הבצל והכרישה עם שמן הזית עד שהבצל הופך לשקוף.
- 2. מוספים לווק את שאר הירקות והחמאה מערבבים ומטגנים עד לריכוך הירקות.
- 3. מערבבים היטב את שאר החומרים בקערה.
- 4. מוסיפים את הירקות לקערה, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה או משומנת היטב לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות, למשך כ-45 דקות.
- המלצת השף:
- 1. להגיש את הפשטידה בליווי יוגורט טרה וגרידת לימון.
- 2. ניתן להוסיף לפשטידה גבינה צהובה מגורדת של טרה.
- 3. לאוהבי השום - ניתן להוסיף לווק כ- 6 שיניים שלמות.