וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חציל ממולא באורז וקטניות

ממולאים נתפסים לא פעם כמאכל שדורש בשר, אבל דווקא החציל מעניק לצמחונים או לטבעונים שבינינו אופציה נפלאה במיוחד. המתכון באדיבות "סוגת".

מתכון מאת: מערכת וואלה

חציל ממולא. גליה דור,
חציל ממולא/גליה דור

מצרכים למתכון

  • 2 חצילים גדולים
  • מלח גס, לפי הטעם
  • שליש כוס שעועית לבנה, לאחר השרייה ללילה
  • שליש כוס שעועית אדומה, לאחר השרייה ללילה
  • חצי כוס אורז עגול מלא
  • שמן זית
  • 2 עגבניות גדולות, קצוצות דק
  • 2 כפיות רסק עגבניות
  • 3 גזרים גדולים, מגוררים דק
  • 1 בצל, קצוץ
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית כורכום
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. לחתוך כל חציל ל- 3 חלקים לאורך- כל חלק צריך להיות בגובה של 4 סנטימטר. לרוקן את החצילים מתוכנם ולהניח בצלחת עם מעט מלח גס עליהם.
  • 2. לשים את "גביעי" החצילים בשמן זית, ולחרוץ בשוליים שלהם חריצים עם סכין.
  • 3. יש לחמם תנור לחום של 200 מעלות. לשים את 6 גביעי החצילים בתבנית משומנת בשמן זית ולהכניס אותם לתנור ל- 15 דקות. החצילים חייבים להיות רכים אך יציבים.
  • 4. בתום 15 דקות להוציא את התבנית מהתנור אך להשאירו על חום של 150 מעלות.
  • 5. בסיר גדול יש לשים את שני מיני השעועית ולכסות היטב במים. להביא לרתיחה ולבשל על אש בינונית עד התרככות מלאה שלהן. אם נותרו נוזלים יש לסנן.
  • 6. בסיר קטן להניח את האורז המלא ולשטוף עם הרבה מים מהברז עד שהמים צלולים. להוסיף לסיר מים עד כדי 2 סנטימטר מעל קו האורז.
  • 7. להביא לרתיחה על אש גבוהה, להנמיך את האש ולבשל 10 דקות או עד התרככות האורז וספיגת כל הנוזלים.
  • 8. לחמם במחבת גדולה שמן זית ולהוסיף את הבצל, העגבניות, רסק העגבניות, שני שליש מהבצל הירוק והגזר. לערבב תוך טיגון ולהוסיף את התבלינים.
  • 9. להוסיף את השעועית והאורז ולהמשיך לערבב. יש לטעום על מנת לראות אם יש צורך בהוספה של מלח או פלפל.
  • 10. למלא את החצילים במלית, להדק, לטפטף כמה טיפות שמן זית על כל חציל ולהכניס שוב לתנור לעוד 10 דקות.
  • 11. ניתן לקשט בבצל ירוק הנותר ולהגיש חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully