- 1. לחתוך כל חציל ל- 3 חלקים לאורך- כל חלק צריך להיות בגובה של 4 סנטימטר. לרוקן את החצילים מתוכנם ולהניח בצלחת עם מעט מלח גס עליהם.
-
- 2. לשים את "גביעי" החצילים בשמן זית, ולחרוץ בשוליים שלהם חריצים עם סכין.
-
- 3. יש לחמם תנור לחום של 200 מעלות. לשים את 6 גביעי החצילים בתבנית משומנת בשמן זית ולהכניס אותם לתנור ל- 15 דקות. החצילים חייבים להיות רכים אך יציבים.
-
- 4. בתום 15 דקות להוציא את התבנית מהתנור אך להשאירו על חום של 150 מעלות.
-
- 5. בסיר גדול יש לשים את שני מיני השעועית ולכסות היטב במים. להביא לרתיחה ולבשל על אש בינונית עד התרככות מלאה שלהן. אם נותרו נוזלים יש לסנן.
-
- 6. בסיר קטן להניח את האורז המלא ולשטוף עם הרבה מים מהברז עד שהמים צלולים. להוסיף לסיר מים עד כדי 2 סנטימטר מעל קו האורז.
-
- 7. להביא לרתיחה על אש גבוהה, להנמיך את האש ולבשל 10 דקות או עד התרככות האורז וספיגת כל הנוזלים.
-
- 8. לחמם במחבת גדולה שמן זית ולהוסיף את הבצל, העגבניות, רסק העגבניות, שני שליש מהבצל הירוק והגזר. לערבב תוך טיגון ולהוסיף את התבלינים.
-
- 9. להוסיף את השעועית והאורז ולהמשיך לערבב. יש לטעום על מנת לראות אם יש צורך בהוספה של מלח או פלפל.
-
- 10. למלא את החצילים במלית, להדק, לטפטף כמה טיפות שמן זית על כל חציל ולהכניס שוב לתנור לעוד 10 דקות.
-
- 11. ניתן לקשט בבצל ירוק הנותר ולהגיש חם.