- 1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית או רשת תנור בנייר אפייה.
-
- 2. פורסים את החצילים, בקליפתם, לאורך, לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מברישים בשמן זית משני הצדדים. מסדרים על התבנית/רשת וקולים בתנור כחצי שעה, או עד שהפרוסות רכות ומזהיבות. משגיחים שלא יישרף. מוציאים ומצננים מעט.
-
- 3. מערבבים בקערה את הגבינות שבחרתם. מניחים בקצה כל פרוסה חצי כפית ממרח פסטו וכפית גדושה של גבינות. מגלגלים כל פרוסה לגלילה מהודקת. מסדרים את הגלילות בצפיפות בתבנית בינונית, מרובעת או מלבנית.
-
- 4. מסננים מעט את העגבניות מנוזלים מיותרים ויוצקים באופן שווה מעל החצילים. אם נשארה מלית- קצת פסטו או גבינות- אפשר לפזר מעל. מכניסים לתנור ואופים רבע שעה. מגישים חם.