פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      גלילות חצילים ממולאות ואפויות ברוטב

      רעיון נפלא וטעים של חברתי טל.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      גליליות חצילים ממולאות ברוטב ( סמדר ולטר ) (מערכת וואלה! NEWS)
      גליליות חצילים ממולאות ברוטב ( סמדר ולטר ) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 2 חצילים בינוניים
      • שמן זית לפי הצורך, להברשה
      • למילוי:
      • ממרח פסטו לפי הצורך (חצי כפית לכל פרוסת חציל)
      • גבינות קשות מגוררות לפי הצורך (כפית גדושה לכל פרוסת חציל, בערך 300 גרם): אחת או יותר מן הגבינות הבאות (אפשר לשים את כל זנבות הגבינות שיש לכם במקרר) בולגרית, צפתית, פטה, פרמזן, קשקבל, מוצרלה וכו'.
      • 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות, או כמות זהה של עגבניות טריות, אפשר שיהיו רכות, מרוסקות במעבד מזון/קוצץ/פומפייה.

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית או רשת תנור בנייר אפייה.
      • 2. פורסים את החצילים, בקליפתם, לאורך, לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מברישים בשמן זית משני הצדדים. מסדרים על התבנית/רשת וקולים בתנור כחצי שעה, או עד שהפרוסות רכות ומזהיבות. משגיחים שלא יישרף. מוציאים ומצננים מעט.
      • 3. מערבבים בקערה את הגבינות שבחרתם. מניחים בקצה כל פרוסה חצי כפית ממרח פסטו וכפית גדושה של גבינות. מגלגלים כל פרוסה לגלילה מהודקת. מסדרים את הגלילות בצפיפות בתבנית בינונית, מרובעת או מלבנית.
      • 4. מסננים מעט את העגבניות מנוזלים מיותרים ויוצקים באופן שווה מעל החצילים. אם נשארה מלית- קצת פסטו או גבינות- אפשר לפזר מעל. מכניסים לתנור ואופים רבע שעה. מגישים חם.

      מתכונים נוספים

      גלילות חצילים ממולאות ואפויות ברוטב
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -