וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק חסה

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, .

חסה. ShutterStock
חסה

מצרכים למתכון

  • ל-6 סועדים:
  • 3 ראשי חסה שטופים וחתוכים לרצועות
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 בצלים בינוניים פרוסים דק
  • 1.5 ליטר מים (בקבוק מים מינרליים)
  • מלח ופלפל
  • 50 גרם חמאה
  • 2 ביצים וחלמון נוסף אחד
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • 6 פרוסות לחם מטוגנות או קלויות

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול ממיסים את החמאה ומאדים בה את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את החסה ומערבבים שתי דקות. מוסיפים 1.5 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים רבע שעה. מוסיפים את תפוחי האדמה, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה. ממליחים ומפלפלים. בעזרת בלנדר יד מרסקים את המרק בסיר עד שיהיה חלק ואחיד. בקערת הגשה גדולה טורפים את הביצים, החלמון והפרמזן. מכבים את האש ויוצקים את המרק תוך ערבוב מתמיד לקערה עם הביצים הטרופות.
  • 2. מניחים בכל צלחת של כל סועד פרוסת לחם קלויה ויוצקים לצלחות את המרק. מגישים. אפשר כמובן להחליף את החמאה בשמן זית ולהשתמש בו לזילוף גם לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully