חסה וארטישוק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 ראשי חסה שטופים וחתוכים לרצועות
- 12 לבבות ארטישוק (אפשר קפואים) חתוכים לרבעים
- בצל בינוני פרוס דק
- 2 שיני שום קצוצות
- כף פטרוזיליה קצוצה
- גרידת לימון
- מלח ופלפל
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים. מכניסים את החסה. מבשלים חמש דקות ומסננים.
- 2. בסיר רחב או במחבת גדולה וגבוהת דפנות מחממים חצי כוס שמן זית. מוסיפים את לבבות הארטישוק, הבצל והשום. מטגנים כשלוש דקות תוך ערבוב. מכסים במכסה או נייר אלומיניום ומבשלים רבע שעה על אש בינונית. מסירים את המכסה. מוסיפים את החסה המסוננת. מערבבים. ממליחים ומפלפלים וממשיכים דקה או שתיים נוספות בבישול ובערבוב. מסירים מהאש. מוסיפים גרידת לימון ופטרוזיליה. מערבבים והמנה מוכנה.